De tweedeling blijft…

De afgelopen periode is er veel gezegd over de tweedeling in de maatschappij die bijvoorbeeld zou ontstaan tussen wel en niet gevaccineerden, mensen die wel en niet konden deelnemen aan het sociale leven.

Ik ben erg benieuwd hoe tegen de na maart 2022 blijvende tweedeling wordt aangekeken waar het gaat om mensen die wel en niet zelftesten kunnen betalen.

NOS berichtte:

Minister Kuipers van Volksgezondheid is niet van plan om zelftesten voor iedereen gratis te maken, zoals het Outbreak Management Team (OMT) had geadviseerd. Het kabinet vindt dat er al op heel veel plekken gratis zelftesten beschikbaar zijn, schrijft de minister aan de Tweede Kamer. Zo zijn er in het onderwijs bijna 82 miljoen testen verspreid en kunnen gemeenten zelftesten aanvragen voor mensen met een laag inkomen. In totaal stelt het kabinet daar tot 1 mei 10 miljoen zelftesten voor beschikbaar.

“Het kabinet acht het daarom niet opportuun, proportioneel en doelmatig om kosteloos zelftesten te verstrekken aan alle Nederlanders”, schrijft Kuipers. Het OMT had aangeraden zelftesten voor iedereen gratis te maken, zodat het testen bij de GGD kan stoppen.

Interessant is de volgende passage uit de persconferentie (bron: NRC):

Het wordt een moeilijke tijd voor hen”, erkent Kuipers. Er lopen nu zo veel besmettelijke mensen rond dat de kans voor kwetsbaren groot is om besmet te raken. Zij moeten zichzelf beschermen, met mondkapjes, door afstand te houden en drukke plekken te vermijden. Kuipers hoopt ook dat de omgeving daarbij helpt. „Wees extra voorzichtig als je naar een kwetsbaar persoon gaat. Doe een zelftest.”

Contact houden met kwetsbare familieleden of vrienden is er blijkbaar alleen voor mensen die zich het regelmatig betalen van zelftesten kunnen veroorloven.

Hoezo einde aan de tweedeling ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s